duminică, 13 decembrie 2015

eu cand vreau sa vad, ma uit!

am vazut ieri langa masina cu legume si fructe, un inceput de femeie, la vreo 13 ani, care purta pe cap talerele unui cantar, iar in talere, urmatoarele greutati: 1 de 5 kg, 2 de 2 kg, 1 de un kg si 2 jumatati de kg. asa m-am priceput sa le ghicesc, de cand ma jucam de-a vanzatoarea la aprozarul de la pucioasa, in copilaria mea cu tip top minitop.
l-am vazut pe vanzatorul de lamai, de care nu imi place. ma intreaba zilnic daca imi trebuie o traista de lamai si eu ii dau de inteles ca nu de la el, fiindca se tiganeste mult si nedrept.
toma m-a intrebat: de ce nu ii raspunzi omului, daca vorbeste cu tine? i-am zis ca i-am raspuns prin semne deja.
daca ti-a vorbit, trebuie sa-i vorbesti, m-a educat toma.
poate ca ai dreptate, dar cu necinstitii aleg singura formula de raspuns, m-am razvratit eu, semn ca we don`t need no education.
am vazut la baie o furnica vie carand o furnica moarta spre cine stie unde.
am vazut o ploaie deasa, care a durat 3 minute poate, cat sa scoata toma si tatalutoma nasurile prin perdeaua de apa si sa-si spuna revelatii la geam. uite niste copii, isi fac selfie in ploaie, a zis tatalutoma cu nota de miracol, intrucat pacatele cairoului nu se spala de mai mult de 3-5 ori pe an.
am vazut un cartier rezidential plin de cladiri neterminate, strazi deja rupte, buldozere adormite, o tristete apocaliptica, in inima metropolei.
m-am uitat in ochii unei cersetoare, am gasit forta. m-am uitat la un ceas de 3 ori, fara sa imi pese inspre unde se duc limbile. am aflat cumva ca e 7,25.
mami vine la cairo, sa ne tinem in brate de craciun.
se temea pentru ochii ei proaspat operati, si ezita sa-i aduca la praful din egipt. apoi s-a gandit ca decat sa planga cu ei la pucioasa, mai bine i-ii pupa toma in praf. cercul vazutelor si nevazutelor. vorba unei regizoare: ce ne spunem atunci cand nu ne vorbim? da si ce ne-om spune cand om manca zacusca si-om bea tuica fiarta, ca-mi vine sa plang devreme.
ma dor ochii. o sa-i inchid sa visez frumos la o lume nerupta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu