Treceți la conținutul principal

ochiul dintre ochi

mi-am deblocat chakra intuitiva, deschizandu-mi ochiul imaginar dintre ochi si frecand acolo bine bine c-o pleasca de violet, tot ireal si violetul, dar a functionat, ca uite, respir mai lung.
am dat o fuga si prin miile de poze de pe facebook si mi-am vazut viata ultimilor 7 ani, cu drumuri, proiecte, oameni, vinuri, copii, oceane si deserturi.
mi-am notat in agenda cu promisiuni, sa scriu zilnic un mail cat de mic acasa si sa-mi verific saptamanal cate o prietena a universului.
ele isi duc greul frumos in sua, mexic, germania, italia, franta, lituania, liban, romania. numai firul inimii ne leaga, dar ce ghem misto adun cand torc lâna sufletelor.
am aflat azi cum un tata de copil in scaun cu rotile, pe care il cunosc, refuza sa-i cumpere copilului telefon, ca si asa nu mai are mult de trait si nu se merita investitia.
responsabila pentru gena aducatoare de handicap, e mama copilului, o martira care se usuca de vina, pe picioare, impingand la scaunul scump, prea scump, cu rotile.
puteam sa il injur in gand pe tatal inuman, dar ce stiu eu despre ce simte el?
ce stiu eu despre drama lui care l-a curatat de frumusetea din inima?
cu ce ma ajuta pe mine sa pun ocara peste sentinta lui?
si daca stau de partea mamei planse, devin dreapta? merg in rai?
eu mereu am fost anti-gadgeturi date cu usurinta minorilor, dar uite ca la minorii cu handicap nu ma gandisem.
vai de oamenii tristi ai pamantului si vai de noi care ne vaitam una doua.
vai de plictiseala cu care ne umblam sictirul printre dramele cu adevarat drame.
am incheiat si cartea-confesiune, a mamei unui adolescent arestat pentru consum si trafic de droguri, talharie si tot ce vine la pachet cu slabiciunea asta in care scapi din neatentie, din nedeschis sufletul la timp, din neumeri de plans pe.
mi se aglomerasera nodurile in gat dand paginile. nu reuseam sa plang. dar stiam ca odata inchisa cartea asta, nu ma mai intorc la ea. deci e de datoria mea de om, de mama, de inima, de gand, s-o termin. s-o duc mai departe in constiinta, in griji, in imbratisari, in iertare, in toleranta.
stati intuitivi! vaitati-va mai rar!


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

De întărit imunitatea spiritului

Mi-a zis tatăl copiilor mei că m-am transformat din scriitor în performer, că m-au câștigat clipa și live-ul și am pierdut răbdarea lirică.  M-am apărat rănită în orgoliul de bloggeriță și am spus că mereu o să scriu. Că un om vocal o să caute mereu căi de transmisie, de conectare, de propagare a mesajului. Are totuși un pic de dreptate în sensul că scrisul invită la tihnă, live-ul se amestecă cu răspunsurile clipei și se mai pierde din coerența intenției. Azi o să încerc să scriu povestea zilei și apoi s-o citesc live, dacă doarme purcelul de Tao și mă lasă să mă desfășor. Experimentalism de carantină să-i zicem. Am făcut ceva activități școlare cu Toma, un homeschooling relaxat, fără presiuni, ca să nu-i imprim stigmatul corvoadei zilelor de luni. Izolarea vine și cu un astfel de lux. Am ieșit apoi în curte și ne-am umplut care cum de câtă primăvară a putut. Mărgăritarul e aproape gata să înflorească,toporașii sunt aproape să predea ștafeta, piersicii explodează de roz, zarzărul

E joi cum ar fi luni sau vineri

O luăm de la capăt cu neplanurile, neobiectivele, nedrumurile. Eroii plictiselii noi, cei mai cuminți dintre eroi. Trăim pentru azi așa cum ne spuneau toți yoghinii pentru care nu aveam timp in cealaltă viață. Așa îmi place să-i zic, cealaltă viață. E joi, zi de gunoi. Măcar atât. A înflorit păpădia. Mă umplu de galben, aduc pământului recunoștință. Sună grandios, dar asta e. Ne- am mutat în planul spiritului. Îmi simt lichidele plimbând o durere prin corp. Capul e greu chiar și fără păr. Universul trimite mai mult decât pot să absorb. Închid ochii și respir relaxând toți mușchii. Îmi pup copiii pe unde nu i-am pupat ieri. Pe după ureche, pe nas. Îi pup să mă ierte pentru când am fost aspră cu neastâmpărul lor de copii izolați. Ce de lume n-am mai pupat. E joi, cum ar fi luni sau vineri.  Sâmbătă e ziua mea. Mă gândeam să-mi comand o pijama drăguță, dar mai bine o mini mașină de cusut, să cârpesc aia cu aia, să fac un pic de artă din gioarsele cu imprimeu bogat. Mă duc la bebe

nedaruri, nelacrimi, necuvinte

toma, mi-e dor de mamaia si tataia de la pucioasa, a oftat tatalutoma aseara. toma a adaugat; mie imi e si mai dor. de unde stii tu cat de mare e dorul meu? pai tu nu incapi in leaganul lu tataia, organizeaza toma emotiile cu precizie in classorul inimii. aoleu baieti, maine e ziua lu tataie. hai sa ne strecuram intr-un filmulet si sa-i cantam cu intonatie. aoleu si tot maine vine mos nicolae. adicaa, ar fi venit. care mos? oof, nicolae toma, e un mos care vine in romania si aduce niste surprize in ghete. si uite cum esti pui de roman si tu, meritai acolo o maslina ceva. tatalutoma se scuza abil: oof, mereu imi amintesti prea tarziu. la fel cum ai facut cu martisorul. de unde sa stiu eu delicatesele astea? n-am timp de procese de constiinta. imi intorc practicalitatea pe toate partile si conchid: poate peste noapte mos nicolae, dupa ce va fi terminat cu copiii din romania, vine si la noi sa ia orezul cu lapte din frigider si sa-l puna frumos cu caserola cu tot la tine in ghet