joi, 31 mai 2018

Cat costa frumusetea?

mi-am propus o lista a realizarilor din ultima perioada pentru un boost de self-esteem sau cum zicea un nutritionist sarmant ieri intr-un seminar: for the accountability of the better self.
desigur ca ceilalti prieteni ai mei, durduliul de Buddha si gasca lui de baieti, despre care nu stiu cati aminoacizi consuma de fapt si cate taskuri zilnice au de parcurs, zic ca selful nu exista. Exista mental, perceptie, emotii, corp fizic si constiinta, dar toate sunt in permanenta schimbare deci o cuantificare a sinelui n-ar fi niciodata precisa.
cert e ca lista realizarilor trebuie facuta ca doar oameni suntem si ne place sa ne dam mari daca nu cu agoniseli istete macar cu detasari strategice.
prima realizare e ca foarte multe din schimbarile in stilul meu de viata sunt foarte putin costisitoare, iar asta imi da o super stare de bine fiindca tindeam sa cred ca banii sunt problema.
am eliminat din alimentatie glutenul si zaharul. desigur banii s-au dus catre alte tipuri de faina si foarte multe seminte, dar efortul constient care a urmat deciziei imi da zilnic o directie armonioasa. Nu ca o linie dreapta, ci ca un cerc fara graba inchiderii.
Apoi sucul verde pe care l-am introdus in rutina zilnica e de fapt cea mai ieftina minune din univers. Cel mai frumos cadou pe care puteam sa mi-l fac.
Experimentez, scot coriandrul, introduc menta, storc portocala, adaug caisa, pastrez telina, mentin verdele intens sau ii dau o nota pastoasa cand il imbalsamez c-o banana locala.
De dimineata mi-am pus in palma o picatura de ulei de masline si apoi am scurs restul de smoothie verde din blender. Am amestecat cu drag si mi-am facut o masca pentru fata si gat.
Si mi-am zis: uite ma cum ne poate apartine clipa daca ne dam voie la mai sanatos. Uite ce frumoasa pot sa ma fac singura.
Mi-a zambit Tao cu limba scoasa, murdar si el de telina pe obraji. Fa-ti un selfie frumoasa mea fara self, am vrut eu sa cred ca-mi zice.
Si mi-am facut. Aratam ca dintr-o alta viata, una fara internet, fara blender, fara Facebook, fara smartphone.
Sunt frumoasa bai Tao, pe toata telina daca te mint.
Cat costa frumusetea, m-a intrebat el, cel mai frumos al doilea copil al meu.
O constiinta curata, i-am raspuns si m-am dus sa pup tulpina de bambus pe care am am adus-o ieri in balcon.
Apoi mi-am informat barbatul cu privire la pupicul asta zilnic la care m-am angajat pana prinde Bambu radacini. A zis ca e ok.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu