luni, 9 iunie 2014

ce de case, ce de saci, ce de vieti, ce de povesti!

am treaba. strang de prin casa cu numaru 13 sa ma mut in casa cu numaru 14. derulez in gand mutarile si gasesc mai mult zambete. ce de bagaje mi-au mai impachetat mainile. stiu pe de rost cam cati saci se vor aduna, cam de cate lucruri vreau sa ma descotorosesc, cate jucarii pun de-o parte, cate cutii cu decoratiuni. de la o viata la alta +_ 3 saci, +_ 1 cutie.
ma gandisem sa-l duc pe toma 2-3 zile la gradinita cu care am colaborat, iar eu sa-mi vad linistita de trebaluiala. n-am reusit. nu m-a lasat inima sa-l dau de acasa. nu stiu sa traiesc fara el, el nu stie inca gradinita fara mine. l-am lasat sa doarma pana tarziu, mi-am facut lista, o cafea slaba si-am luat-o usurel.
s-a trezit si-a venit lipa lipa, cu cearsaful dupa el. m-am asezat in genunchi si l-am imbratisat. si-am stat asa cap de copil pe umar de mama barba de mama in crestet de copil, poate un minut. intelegeam de ce nu-l grabisem la gradinita. m-am bucurat ca imbratisarea dureaza mult si l-am asteptat sa se desprinda cand a vrut el. cat sens am avut in minutul ala, ce dreapta era viata, cum se topisera grijile.
i-am facut un smoothie de banana si l-a baut pe nerasuflate. a mancat niste musli cu iaurt si s-a manjit in voie. am scris niste mailuri si el s-a facut ca se ineaca, atat cat sa ma rupa din focus si sa-mi aduca grijile spre el. apoi a ras, fiindca ii iesise. ma speriase. era un glumet. 

am lasat ziua sa inceapa si-am impachetat pe indelete impreuna. adica eu impachetam, toma despacheta, eu bagam in punga, el scotea tot si se baga in punga, eu strangeam gunoiul, el sorta gunoiul. casa e aproape la fel de pe dos. au mai iesit la iveala o foarfeca, un tricou, o jucarie.. toate cautate vreo saptamana. duc o papornita cu 'de dat', langa gramada de gunoi de la coltul strazii. simt cum ma eliberez. 
mami, mai avem mult? ca eu am obosit. ce de case, ce de saci, ce de vieti, ce de povesti! 
asa e obositu lu mami preferat, culca-te o ora sa ma mai mint si eu de-a curatenia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu