vineri, 6 iunie 2014

ce plictiseala si finlanda!

intreaba tatalutoma: tomica, how come you are so gourgesica? si toma il pupa cu sunet de la distanta, cum l-a invatat tanti mona, bucatareasa de la gradinita, care cu o mana mesteca in sosul de rosii si cu alta trimite bezele catre copiii hamesiti de-atata joaca.
zic, stii ce m-am gandit?
tatalutoma: aoleu, mereu te gandesti.
hai maa..
zi!
m-am gandit sa il pup pe toma de fiecare data cand il vad fericit, chiar si atunci cand se bucura c-a facut pipi pe gresie sau cand a baut apa din cada. fiindca de multe ori ma grabesc sa iau fata autoritara si sa-i reamintesc ca asa ceva nu se face. uite de-acum, intai o sa-i pup fericirea si apoi o sa-i zic: hai ma mami, ca stii ca e bine! in felul asta o sa stie ca mereu m-au bucurat bucuriile lui si poate o sa mi le impartaseasca si pe alea ilegale, imorale, neomenesti, necuviincioase, cand or fi sa-l apuce. sau poate ca imbratisat de mami la fiecare experienta noua, nu se va bezmetici in a se arunca in fel de fel de nefacute, doar ca sa guste un pic de libertate. va fi fost atat de liber incat nefacutele ii vor cere voie sa-l abordeze. si el va alege: nefacuta asta da, nefacuta asta nu.
tatalutoma zambeste adanc semn ca ma iubeste si ca m-am gandit bine.
ii spun c-am citit ca finlanda devine primul stat din lume fara teme pentru acasa. discutam un pic despre sistemul lor de educatie si eu sar: hai sa ne mutam in finlanda!
ce sa facem acolo? tu n-auzi ca la aia merg toate? si e si frig. ne-am plictisi. aici e atat de grav incat daca ridicam un gunoi de pe jos, suntem eroi. n-au nimic aia pentru mine. 
aa, pai zi ma asa!

tomica, sfarama tu biscuitii aia, calca si in pipi-ul pe care l-ai efectuat, ca sa am de ce sa te pup, apoi sa dau cu matura si sa ma simt plina de sens. ce plictiseala si finlanda!

Un comentariu:

  1. Si Olanda! Nici acolo nu se dau teme pentru acasa.Are dreptate tatalutoma, in privinta ratiunii unui job.Cel putin, dupa margine, cum ma uit eu.

    RăspundețiȘtergere