vineri, 20 iunie 2014

Understand that you own nothing. Everything that surrounds you is temporary!

ne-am mutat in casa noua. veche adica. 
cu un pic de inima stransa, apoi cu un hei-rup de entuziasm, cu neajunsuri, cu sperante, cu oboseala, cu deznadejde, cu plans, cu ras si iar cu sperante.
am stat in mijlocul haosului cu agenda sufletului in mana, si-am planificat etapele curateniei, reparatiilor, decoratului, odihnitului.
m-am tot inciudat ca viata e grea, dar toma nu vede lucrurile asa. el danseaza tot mai liber, zambeste tot mai adanc, te provoaca sa le multumesti: pamantului ca te tine, prietenilor ca te ajuta, parintilor ca se roaga cand tu esti prea tanar pentru discutii cu dumneazeu.
mai e mult de curatat, desi mainile au amortit in reflexul stersului. capul doare de atatea rasturnari de situatie. 
am insirat niste ganduri pe pereti, am expus picturile lu toma, am carpit cateva gauri, am infundat scurgerea de la baie, am strans apa de pe jos.
am organizat un pic haosul, apoi am uitat unde am pus niste sururburi. am dezorganizat iar haosul si tot n-am gasit suruburile. 
toma a insistat sa participe la curatenie. tatalutoma i-a dat matura mare si farasul si i-a spus: uite in coltul asta tu muncesti, multumim ca ne ajuti. toma s-a spetit apoi a plans de matura grea. i-am zis: e super cat ai curatat. acum poti sa te intorci sa mai faci niste mizerie.
am mancat pepene galben si ne-am intors la treaba. cand mintea n-a mai mers deloc am luat copilul murdar in carucior si ne-am dus pe malul nilului. am baut o limonada, ne-am mai dezmortit oasele, toma a dansat frumos langa niste magaoaie de boxe si-am venit inapoi la treaba. langa casa e un magazin de freshuri. ii dau cu suc de trestie de zahar cat e ziua de lunga. 
aproape ca am terminat si aproape ca nici nu se cunoaste.
casa asta e mai mare decat pot eu sa curat. urmatoarea mutare o sa fie intr-o pestera sau intr-o barca. vreau sa ma mut undeva unde praful a fost sters dinainte.
si unde apa curge asa corect imediat cum deschizi robinetul. si apoi cand inchizi robinetul, apa e asa de treaba ca nu tasneste pe la nicio incheietura de teava.
termin visul si inchid ochii. pana se trezeste toma am 10 minute pline de odihna. ma scufund in ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu