marți, 27 mai 2014

sensul zilei

ii stiti pe taximetristii aia care au fel de fel de oglinjoare montate pe parbriz sa vada cu ele in toate gaurile oamenilor? mereu m-au incomodat cu extravaganta lor, desi n-am complexe, nu sunt pudica, dar imi plac oglinzile mari si cinstite. 
ei, taximetristul de azi dimineata avea 2 oglinzi mici. intr-una i se vedeau numa buzele carnoase, iar in cealalta numa ochii de bou. adica nu el era bou, ci ochii erau mari si sticlosi. arata ca hotu din toate panzele sus. ma intreb ce reusea sa vada el cu armele alea? intr-una mi-o fi vazut gandu si in cealalta stapanirea? inr-una conditionalul optativ si in alta prezentul simplu?
i-am lasat bacsis carnos ca buzele lui, sa ma uite repede.

toma rupe cuvinte. a zis azi duuz. adica shoes.
in cada s-a asezat cu burta pe o cratita si a stat in echilibru, ca o testoasa cumva, dar cu carapacea pe dedesubt. l-am gasit in echilibru perfect, lingand din apa cu sapun. i-am spus ca nu e frumos si a ras.
faceam un sos de rosii cand a venit inspaimantat fiindca intr-un desen animat de la 1939 ratusca cea urata plangea din ne- belonging de ti se salta camasa. am stiut ca empatizeaza cu ratoiu si-am abandonat bulionul, sa ne uitam de mana pana la faza in care uratul da de lebede si se rescrie.

a inceput sa ma anunte cand e caca in scutec: mama, caaa? uneori isi pune degetul la fund, fara sa zica nimic. si eu intreb caca? si el da din cap razand, ca nu, semn ca numa facea misto.

nu-mi plac adultii care insista: imi dai si mie un pupic? sau hai ii dai si lu tanti un pupic? ca altfel nu mai vine pe la tine.
mi s-a parut mai cinstit sa-l intreb: I give you a kiss? si el imi da obrazul sau vine cu nasul la nasul meu sau daca e foarte fericit ma pupa de-a binelea. Si tati il intreaba: and me? can I give you a kiss? si toma merge si la el. si apoi ne pupam noi, mama lui si tatal lui ca sa inteleaga de unde incep toate. ii place ca noi ne pupam fara sa ne intrebam daca se poate. ne raspunde cu o bucurie organica, pe care daca o pierd ma descompun. 

si cum stateam pe intuneric si scriam franturile astea de zi, l-am auzit vorbind in somn: coda ecoda, ftu..
viseaza cu vorbe, iubitu lu mami. discuta, isi expune parerea, emana judecati. in romana sau araba sau engleza sau rusa, sudaneza sau ce-a mai auzit saptamana asta.
ca-l pup acuma de-i amestec toate intelesurile!

se aud claxoane si artificii. tatalutoma intarzie. s-or fi numarat voturile. a iesit ala planificat sa iasa. tara are presedinte. sa nu ziceti ca nu v-am spus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu