sâmbătă, 2 ianuarie 2016

sunt bune si plecarile!

stau pe un scaunel galben, pazindu-l pe toma ocupat cu ghicitul in spuma, intr-o ultima baie calda, langa radiatorul portocaliu incins, in casa cu numarul 5, in anul cu numarul 4 al periplului meu in cairo.
pe hol zac 8 saci de plastic, plini cu haine, carti, jucarii de 3 ori triate, pantofi, traiste, decoratiuni de noi manufacturate, bocite, retraite, atent depozitate.
niste cutii casele astea, vorba lu tati. umblam din cutie in cutie, ne linistim, ne ingrijoram, visam la alte cutii mai compacte, mai usor de curatat, mai aproape de nevoi, mai departe de goarna moscheei. hai sa ma ierte alah, da asa imi urla baietii lui in creier, ca abia reusesc sa tin blogul asta in picioare.
cum ne-a gasit anul nou?
ei, am gatit un orez cu pui, am baut un vin roze, am aprins niste artificii mici ca-n copilaria ceausescului meu viu. toma mi-a zis: take off your apron.
eu am zambit si i am zis lu tacso: asta e dinala de-o sa i zica prietenei lui: pune ceva sexy pe tine!
am intrebat: toma, you will have a girlfriend?
yes, and then i ll have a baby!
de unde stie el cronologia nevoilor vietii, cand abia a implinit 3 ani?
la multi ani toma. pune-ti o dorinta!
dorinta mea e sa mai fie in pachet o artificie pentru mine.
si a fost!
apoi am crezut ca vom viziona un film, dar eu am adormit pe fuga. tatalutoma m-ar fi trezit cu zece secunde inainte de anu nou, eu as fi zis, what? el ar fi zis happy new year, let`s kiss, eu as fi tuguiat buzele si inapoi la mine in vis pana spre buna dimineata.
hai sa bem un smoothie de banane cu capsuni, patrunjel si mandarine si sa impachetam casa asta buna rea, cum o fi fost ea. hai c-a avut presiune buna la apa si un acoperis practicabil. am dus vara in piscina de musama si-am tras niste gratare gustoase pe blocul asta.
sunt bune si plecarile, ca redescoperi ce mai conteaza, ce s-a uzat moral si ramane pe loc, ce e de pus la inima si apoi in bagaj.
viata e calda.
imi pun niste vin.
la multi ani, cu liniste!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu