joi, 15 februarie 2018

de-ale sistemului vegetativ simpatic

am scos rufele din masina de spalat si m-am gandit in monotonia terapeutica a dusului lor la nas inainte de aruncarea in lighean: sunt o norocoasa. unei prietene cu 3 copii i s-a stricat masina de spalat saptamana trecuta si plansul ei e seva mersului meu inainte. ca asa functionam noi femeile, ne vaitam una alteia si tesem bucurii noi din mucegaiurile celeilalte, uite ca stia tudor arghezi ce stia cand a scornit metafora asta.
se foieste Tao, sacul meu iubit de cartofi, desi alaptat, schimbat, pupat, distrat. ce vrei ma obraz de gogonea? il pup a 27a oara azi si-l pun la san ignorand matematica meselor la program.
si uite cum il alaptez cu sistemul vegetativ simpatic in timp ce cu sistemul somatic scriu randurile astea ca sa mai aiba si sufletele fanilor mei ce sa citeasca la cafea. pai nu? pai da.
am plantat 2 catei de usturoi incoltiti. tatalutoma a zis: dureaza 6 luni pana vezi planta.
are we rushing somewhere? am raspuns eu cu detasarea lu fratele ghandi, sa-mi fie iertata extrapolarea aceasta curajoasa.
vorba lu toma care amesteca religiile infasurat intr-un prosop pana la brau: I look so mosky.
sa ma intorc la usturoiul din ghiveci: il ud cu stoicism la 2 zile, o fi bine, n-o fi bine. 3 vrabiute vin zilnic la taifas pe marginea ghiveciului. isi pun si ele lumea pasareasca la cale in balconul pazit de spirite rele.
na ca a inflorit si sapunelul asta frez cum ar zice mamaia. there is hope bai! Despre asta este vorba. a adormit tao; vezi cand lasi sitemu simpatic sa-si faca treaba si nu-l stresezi cu ala somatic? mamaaa, mi-e ca investesc intr-un curs de naturopatie, sa mai pun ordine in gandurile astea auto-vindecatoare, ca prea e multa boala in mintile si in sufletele lumii. in fine, merg sa intind rufele spalate cu noroc si sa ne citim senini printre picaturile zilelor viu de grele.

Un comentariu:

  1. Cred ca usturoiul nu are nevoie zilnica de udare, dar acum depinde si de aerul la voi.


    Si cand incepi despre naturopatie sa ne scrii si noua.

    RăspundețiȘtergere