duminică, 23 iulie 2017

Hand made-ul de gospodarie

Termin de plamadit nise fursecuri cu bere si zaatar si le trimit in cuptor spre rumenirea aia nici prea prea nici foarte foarte, ci atat cat le sta bine unor fursecuri fragede.
Ma anunta toma ca a terminat de rasfoit cartea despre feelings, ca a inteles tot si ca se culca pe salteaua despuiata daca nu vin mai repede s-o decorez cu un cearsaf.
Eu il rog sa ma ajute, el imi spune ca e prea obosit, eu clarific ca nu e corect sa mut toate pernele si sa schimb lenjeria insarcinata fiind. Ma vait si eu asa mai mult ca sa imi aud ofurile si sa am impresia ca marturisite fi-vor pe jumatate tratate.
Uite, zic, nici jucariile din pat nu ti le-ai strans. Si iau 9 cuburi, scanez un coltisor de etajera liber si construiesc din ele la repezeala un turn.
Uaau, cum aj putut sa faci turnul ala si sa nu cada niciun cub? Si nu-mi spune ca ai putut fiindca esti magica sau fiindca ma iubesti, ca am mai auzit asta.
Se cheama skills toma. Cand faci mereu lucruri cu mainile tale dobandesti skills. Si ma apuc sa-mi laud abilitatile de casnica: Uite eu spal vasele in fiecare zi, fac mancare, pun rufele la spalat, le intind, pictez cu tine, crosetez, ce mai fac?
Uneori chiar ma ajuti sa mananc cu lingurita desi sunt baiat mare.
Pai vezi, daca mereu le dau mainilor treaba, ele apoi invata ce sa faca in fel de fel de situatii si reusesc in 3 secunde sa faca un turn din 9 cuburi pe o muchie de etajera. Pai tu crezi ca daca m-as uita toata ziua la o tableta sau la un tv, as mai fi in stare de vreo grozavie manuala? .. arunc eu iar frustrarea digitala.
Auzi, si tati care sta toata ziua la calculator inseamna ca ca nu prea are skills?
Ei, are si el, ca ai vazut ce-i sapa gradina lu tataie de la pucioasa cand mergem acolo si ce planteaza rosii. Si ce te arunca la tavan cand ii alergi in brate.
Da chiar, ranjeste toma si adoarme, iar eu ma joc cu gandul c-am mai explicat o data lui, mie si universului, importanta hand made- ului.
Scot rufele din masina, depun fursecurile perfecte intr-un borcan, spal 3 castroane si ma lungesc langa copil c-oi fi obosit de atata hand made.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu