vineri, 3 noiembrie 2017

Decluttering ul de toamna

Am zis sa impartasesc modelul nostru de decluttering pe fast and furious inainte.
Ne-am mutat de 8 ori in 6 ani prin metropola lu cleopatra, in functie de cerintele celor 12 joburi ale responsabilizarii mele sau in functie de ce neprevazut a mai aruncat viata spre noi.
Cu fiecare mutare toma primeste sarcina sortarii jucariilor care merg mai departe de cele care raman intr-o cutie pentru cine o fi sa le uzufruiasca de la noi incolo. mentionez o alta minune planetara, aceea ca 90 % din jucariile/ cartile lui sunt primite de la alti copii ai universului. Toate natiile pamantului, toti copiii surorilor pe care mi le-am asumat in ultimii ani au contribuit la muntele de jucarii cu care fiecare casa cu copii in ea e obisnuita.
Azi am decis o sortare noua, ca prea s-au strans mii de nimicuri peste care praful s-a asternut cuminte cum a stiut el mai bine. am efectuat 3 saci de gunoi, am organizat eu cu nervi, toma cu surpriza redescoperirii unor piese de lego, suruburi de plastic, bile, zaruri, creioane de mult date disparute.
Treaba nu e terminata. Mai sunt vreo 5 categorii de sortat si un sac de gunoi. Acum zacem rapusi ca sa ne reapucam pe dupa-amiaza.
Ce cred c-am vrut sa punctez e ca se poate trai cu mai putin consum. Se poate construi o copilarie din jucarii primite. Se poate stimula imaginatia mai multor generatii cu aceeasi cantitate de cuburi, masini, dinozauri. Si cred c-am vrut sa mai sugerez magia playdate- urilor. Atunci cand esti plictisit de toate cate ai, dar vine un prieten bun pentru care toate porcariile tale devin comori si creativitatea o ia de la capat.
Abia astept sa le vad in sfarsit ordonate pe: lego, cuburi, masini, pictura, playdough, instrumente muzicale, unelte, diverse si sa instauram regula nearuncatului tuturor in aceeasi cutie.
Va tin la curent, daca nu v-am plictisit cu existentialismul meu de mama care invata traind, primind, dand, amestecand, ordonand, obosind, plangand si razand, toate luate aproape impreuna.

Un comentariu:

  1. Ești o minune, un balsam pentru suflet.
    Când am trecut prin Pucioasa cu bicicleta, acu' 3 săptămâni, ți-am trimis un val de drag și gânduri bune.

    RăspundețiȘtergere