Treceți la conținutul principal

un smoothie, 2 finale și o promisiune

Am cam lăsat blogul în urmă și mă scuz față de gagicile care mă savurau la cafea, dar m-am luat cu cosmeticele astea cu buruieni magice în ele și am reorientat un pic atenția lirismului. Iubesc viața la fel și o s-o prețuiesc în orice formă de scris care o să mă viziteze între alăptări, ateliere cu copii, săpunuri cu tărâțe și creme cu salvie.
Am urmărit finalele la tenis ieri și azi. Simona m-a făcut să explodez de românism iar de Djokovic mi-a plăcut când a zis că a fost un meci super strâns, dar din nefericire la un moment dat cineva pierde iar omul care a pierdut a trebuit să fie Federer. Și cum își făcea el cupe din hârtie cand era mic și-și închipuia victoria. E de plâns minunea asta. Iubesc body language ul lui Federer și m-a apăsat înghețul de pe fața lui când a pierdut.
A fost cel mai mult t.v. consumat de mine în ultimii 10 ani.
Am ieșit pe întuneric din casă cât să salut luna plină și să îmi iau florile de câmp lăsate la uscat în curte peste zi. Și afară-ul mirosea ca la mamaia în curtea copilăriei de acum 30 ani și m-am gândit: uite, mă, că n-are cum să moară copilăria din noi dacă onorăm întunericul și lumina deopotrivă.
Mi-am mai făcut timp de un gând asupra smoothie-urilor cu care îmi stresez vizitatoarele de pe pagina cu naturisme. Le-am plictisit poate cu țelina mea, cu pătrunjelul, amarandul, zmeura, coacăzele din grădină. Dar poate le dau o picătură de încredere, o picătură de poftă de verde care să ajute corpul să curețe toxinele, să contribuie la un drenaj limfatic corespunzător, să aducă viață peste oboseala zilelor.
Într-o zi o să deschid un laborator unde să aduc femei obosite să le masez pomeții cu piure de zarzăre, călcâiele cu un elixir cu ulei de susan, le fac un smoothie verde, povestim niște adevăruri, mai fierb niște flori de câmp, le bem și respiram din diafragmă și le-oi trimite acasă cu sufletul uns. O să fac și asta!
Cam atât din patul de la Pucioasa. Să dormiți fără apăsări.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De întărit imunitatea spiritului

Mi-a zis tatăl copiilor mei că m-am transformat din scriitor în performer, că m-au câștigat clipa și live-ul și am pierdut răbdarea lirică.  M-am apărat rănită în orgoliul de bloggeriță și am spus că mereu o să scriu. Că un om vocal o să caute mereu căi de transmisie, de conectare, de propagare a mesajului. Are totuși un pic de dreptate în sensul că scrisul invită la tihnă, live-ul se amestecă cu răspunsurile clipei și se mai pierde din coerența intenției. Azi o să încerc să scriu povestea zilei și apoi s-o citesc live, dacă doarme purcelul de Tao și mă lasă să mă desfășor. Experimentalism de carantină să-i zicem. Am făcut ceva activități școlare cu Toma, un homeschooling relaxat, fără presiuni, ca să nu-i imprim stigmatul corvoadei zilelor de luni. Izolarea vine și cu un astfel de lux. Am ieșit apoi în curte și ne-am umplut care cum de câtă primăvară a putut. Mărgăritarul e aproape gata să înflorească,toporașii sunt aproape să predea ștafeta, piersicii explodează de roz, zarzărul

E joi cum ar fi luni sau vineri

O luăm de la capăt cu neplanurile, neobiectivele, nedrumurile. Eroii plictiselii noi, cei mai cuminți dintre eroi. Trăim pentru azi așa cum ne spuneau toți yoghinii pentru care nu aveam timp in cealaltă viață. Așa îmi place să-i zic, cealaltă viață. E joi, zi de gunoi. Măcar atât. A înflorit păpădia. Mă umplu de galben, aduc pământului recunoștință. Sună grandios, dar asta e. Ne- am mutat în planul spiritului. Îmi simt lichidele plimbând o durere prin corp. Capul e greu chiar și fără păr. Universul trimite mai mult decât pot să absorb. Închid ochii și respir relaxând toți mușchii. Îmi pup copiii pe unde nu i-am pupat ieri. Pe după ureche, pe nas. Îi pup să mă ierte pentru când am fost aspră cu neastâmpărul lor de copii izolați. Ce de lume n-am mai pupat. E joi, cum ar fi luni sau vineri.  Sâmbătă e ziua mea. Mă gândeam să-mi comand o pijama drăguță, dar mai bine o mini mașină de cusut, să cârpesc aia cu aia, să fac un pic de artă din gioarsele cu imprimeu bogat. Mă duc la bebe

nedaruri, nelacrimi, necuvinte

toma, mi-e dor de mamaia si tataia de la pucioasa, a oftat tatalutoma aseara. toma a adaugat; mie imi e si mai dor. de unde stii tu cat de mare e dorul meu? pai tu nu incapi in leaganul lu tataia, organizeaza toma emotiile cu precizie in classorul inimii. aoleu baieti, maine e ziua lu tataie. hai sa ne strecuram intr-un filmulet si sa-i cantam cu intonatie. aoleu si tot maine vine mos nicolae. adicaa, ar fi venit. care mos? oof, nicolae toma, e un mos care vine in romania si aduce niste surprize in ghete. si uite cum esti pui de roman si tu, meritai acolo o maslina ceva. tatalutoma se scuza abil: oof, mereu imi amintesti prea tarziu. la fel cum ai facut cu martisorul. de unde sa stiu eu delicatesele astea? n-am timp de procese de constiinta. imi intorc practicalitatea pe toate partile si conchid: poate peste noapte mos nicolae, dupa ce va fi terminat cu copiii din romania, vine si la noi sa ia orezul cu lapte din frigider si sa-l puna frumos cu caserola cu tot la tine in ghet