Treceți la conținutul principal

limba inimii si limba mintii

as vrea sa pot sa povestesc in tihna, dar tara asta  in care abia m-am reintors, imi fura toate clipele.
scriu pe fuga in 3 agende diferite, in functie de ce gasesc pe birou, in geanta sau prin vreun sertar. imi promit in fiecare dimineata prioritizari eficiente si pana seara reusesc sa amestec toate prioritatile mintii cu neprevazutul inimii, astfel ca tot obosita ma depun pe pat.
aleg gandurile de care nu sunt inca sigura si le astern in limba inimii. pe celelalte gata dospite, le caligrafiez in engleza.
bifez la intamplare obiective deja atinse. nu mai stiu cand le-am documentat, dar am incredere in buna lor intentie.
vizite scurte in fiecare clasa, sunt multumita de prospetimea cu care mi s-au intors profesoarele din vacanta. 
omar ma imbratiseaza, imi arata o piscatura de tantar care i-a afectat vacanta si imi marturiseste la ureche: I want to go with you everywhere! are 4 ani. ii spun ca am ales deja un alt barbat sa ma insoteasca prin viata, deci e cam complicat. 
o fetita plange zguduit fiindca si-a pierdut capacul de la sticla cu apa. incerc s-o linistesc, dar nu e chip. mama ei o sa o certe cum eu nu am habar.
microfonul anunta bus number 7, iar ea se zguduie si mai tare: trebuie sa plec, asta e autobuzul meu! 
ma ridic pe varfuri si arunc cu toata speranta o privire prin curtea scolii. 350 de copii isi taraie ghiozdanele in drum spre autobuze, spre limuzine.. spre fel de fel de mijloace menite sa le duca epuizarea acasa.
universul imi scoate in cale capacul roz al sticlei fara capac si zbor ca o acvila sa-l culeg. reperez fetita in drum spre bus number seven si-i arat surpriza. lacrimile ei deznadajduite stralucesc a bucurie. daca le gusti, toata sarea e miere de-acuma.
necajita e salvata. ne imbratisam. nereusitele de peste zi nu mai valoreaza laolalta nici cat un capac de plastic. sticla se inchide, viata e iar frumoasa.
ma detasez pret de 5 secunde si incerc sa conturez un meniu pentru masa de seara. poate ca ardei umpluti. sau poate ca nu. inchid meniul cu puterea imaginatiei. 
ma intorc la agendele mele amestecate. le inchid pe toate, cu puterea mainilor.
trec ziua la bune. merg sa-l culeg pe toma de la gradi, sa-i aflu povestile. s-a facut baiat mare cu jumatate de pipi in scutec si jumatate la olita.
l-am intrebat: toma, what is love? mi-a raspuns dintr-o bucata: humpty dumpty! 
nu-mi fac griji pentru cum isi construieste ziua.



Comentarii

  1. Da, cu asta ma confrunt...Eu vorbesc limba Inimii. Copiii si animalele mi-au amintit acesta limba. O uitasem, cand am crescut. Cei mai multi oameni vorbesc limba mintii. Sunt cei captivi in Labirint, deprinsi a trai intre ziduri. Au devenit urati la suflete, pentru ca le tin captive intre gratiile mintii. Sufletul este o pasare ce, in captivitate, moare. Este legatura noastra cu Cerul.
    Copilul care m-a invatat sa scriu povesti se numeste Andrei. Desenele lui au fost provocarea ce m-a determinat sa pornesc calatoria prin Lumea Imaginatiei.
    Copiii ne vorbesc mereu...Prin desene, mai ales. Ei inca nu au uitat Limba Paradisului. Cresc si-o uita, gratie adultilor captivi in Labirint, care, de teama de ce este in afara zidurilor, isi tin in captivitate si copiii, speriindu-i cu Bau-Baul numit razboi, ori politist, ori reguli tampite, ce taie aripile fragede ale micilor ingerasi. In Romania, Bau-Baul cu care profesorii de religie ii sperie pe copii este Iadul. Mai Iad decat acesta, in care copiii sunt abuzati sexual, vanduti ca sclavi, pusi sa cerseasca, ucisi in numele unor generali idioti, ori al unor religii? Culmea este ca Dumnezeu este facut complice la masacru. Toti spun ca o fac pentru Dumnezeu. Si crestinii care cuceresc noi teritorii, pretinzand ca exporta "democratia" si musulmanii fanatici care se cred intr-un razboi sfant. Ce este sfant in a ucide?
    In spatele tuturor acestor marionete se afla "sforarii", care castiga bani din arme.
    La mijloc, in bataia tirurilor, copiii. Pe care cu totii pretindem ca-i iubim, ori ca sunt viitorul nostru luminos. Discursuri de politicieni aflati vesnic in campanie electorala.

    http://mariadakhel.blogspot.ro/2011/03/aventurile-lui-andrei-in-lumea_08.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

De întărit imunitatea spiritului

Mi-a zis tatăl copiilor mei că m-am transformat din scriitor în performer, că m-au câștigat clipa și live-ul și am pierdut răbdarea lirică.  M-am apărat rănită în orgoliul de bloggeriță și am spus că mereu o să scriu. Că un om vocal o să caute mereu căi de transmisie, de conectare, de propagare a mesajului. Are totuși un pic de dreptate în sensul că scrisul invită la tihnă, live-ul se amestecă cu răspunsurile clipei și se mai pierde din coerența intenției. Azi o să încerc să scriu povestea zilei și apoi s-o citesc live, dacă doarme purcelul de Tao și mă lasă să mă desfășor. Experimentalism de carantină să-i zicem. Am făcut ceva activități școlare cu Toma, un homeschooling relaxat, fără presiuni, ca să nu-i imprim stigmatul corvoadei zilelor de luni. Izolarea vine și cu un astfel de lux. Am ieșit apoi în curte și ne-am umplut care cum de câtă primăvară a putut. Mărgăritarul e aproape gata să înflorească,toporașii sunt aproape să predea ștafeta, piersicii explodează de roz, zarzărul

E joi cum ar fi luni sau vineri

O luăm de la capăt cu neplanurile, neobiectivele, nedrumurile. Eroii plictiselii noi, cei mai cuminți dintre eroi. Trăim pentru azi așa cum ne spuneau toți yoghinii pentru care nu aveam timp in cealaltă viață. Așa îmi place să-i zic, cealaltă viață. E joi, zi de gunoi. Măcar atât. A înflorit păpădia. Mă umplu de galben, aduc pământului recunoștință. Sună grandios, dar asta e. Ne- am mutat în planul spiritului. Îmi simt lichidele plimbând o durere prin corp. Capul e greu chiar și fără păr. Universul trimite mai mult decât pot să absorb. Închid ochii și respir relaxând toți mușchii. Îmi pup copiii pe unde nu i-am pupat ieri. Pe după ureche, pe nas. Îi pup să mă ierte pentru când am fost aspră cu neastâmpărul lor de copii izolați. Ce de lume n-am mai pupat. E joi, cum ar fi luni sau vineri.  Sâmbătă e ziua mea. Mă gândeam să-mi comand o pijama drăguță, dar mai bine o mini mașină de cusut, să cârpesc aia cu aia, să fac un pic de artă din gioarsele cu imprimeu bogat. Mă duc la bebe

nedaruri, nelacrimi, necuvinte

toma, mi-e dor de mamaia si tataia de la pucioasa, a oftat tatalutoma aseara. toma a adaugat; mie imi e si mai dor. de unde stii tu cat de mare e dorul meu? pai tu nu incapi in leaganul lu tataia, organizeaza toma emotiile cu precizie in classorul inimii. aoleu baieti, maine e ziua lu tataie. hai sa ne strecuram intr-un filmulet si sa-i cantam cu intonatie. aoleu si tot maine vine mos nicolae. adicaa, ar fi venit. care mos? oof, nicolae toma, e un mos care vine in romania si aduce niste surprize in ghete. si uite cum esti pui de roman si tu, meritai acolo o maslina ceva. tatalutoma se scuza abil: oof, mereu imi amintesti prea tarziu. la fel cum ai facut cu martisorul. de unde sa stiu eu delicatesele astea? n-am timp de procese de constiinta. imi intorc practicalitatea pe toate partile si conchid: poate peste noapte mos nicolae, dupa ce va fi terminat cu copiii din romania, vine si la noi sa ia orezul cu lapte din frigider si sa-l puna frumos cu caserola cu tot la tine in ghet