Treceți la conținutul principal

the broken country of everything worls

e aproape ok sa n-am un job stabil.
nu cred ma auto-conving, ci ma deschid, in caz ca va e teama.
e ok sa nu reped copilul somnoros; sa-l pup lung pe obraz si sa-l las sa ma intrebe tot ce vrea el sa afle in dimineata asta.
e ok sa storc portocale, sa fac o pasta de susan cu multa lamaie.
sa dansam toti 3 si sa ne uitam pe fereastra.
sa plec tarziu de-acasa, sau devreme, fiindca timpul e oricum o paranteza, pe care o deschid si o inchid cu puterea constiintei, cam de cate ori imi dicteaza inima.
merg unde mai am inca de incasat o suma restanta. pentru ultima data, storc un discurs diplomat, clarific nedreptatile, zambesc fiindca pot si ies fara sa amenint.
banii or sa vina asa cum sper, asa cum i-am muncit, asa cum ii merit.
merg intr-un business center si cer sa vorbesc cu cineva de la departamentul de marketing al unui shop de renume.
sunt singura femeie de pe palier. vreo 80 de barbati, din care cam 8 stiu ce vor, iar restul sigur n-or sa afle azi.
imi pun intrebari despre tara in care traiesc si le las neraspunse. sunt unde am ales, fac ce pot cu cine sunt, schimb niste cutume si documentez aici pe blog ce-o fi sa ramana.
apare o domnisoara, gata sa ma ajute.. desi cam incurcata si ea. e cert cum intre atatia barbati, pierzi coeerenta, bodylanguage-ul lupta in defavoarea ta, ca o boala auto imuna.
are you italian? ma intreaba ea
no, better! raspund si zambesc.
I mean, your accent is...
Latin, I know. 
ea imi da o carte de vizita, eu ii dictez mobilul meu, ca o novice.
ma conduce la lift, printre optzecimea de 'in curs de-domni'.
cum e sa lucrezi intre atatia barbati?
ea e incurcata. imi raspunde uitandu-se in jos, ca you get use to it.
intru in 2 cafenele, intreb despre o carte pe care am uitat-o poate la ei. nimeni nu stie nimic. si era o carte buna, haioasa.
rasfoiesc un pliant publicitar sub-mediocru.
o tanara ma priveste adanc in timp ce traverseaza strada. ii zambesc.
corina?
da!
e fiica unei prietene egiptence, ma stie din povesti, ma iubeste deja.
are 23 de ani, dar a trait mai mult in europa pe cont propriu, decat in egipt cu parintii ei, deci energiile ni se impletesc.
sunt pentru prima data prietena in varsta a unei tinere misto, si asta imi da o stare matura de bine.
nici nu stiu cand am sarit de la 23 la 32. cand s-a produs inversiunea asta apasator de numerica?
observ ca poarta un inel care seamana cu al meu de logodna.
uaaau. eu il am din africa de sud, zice ea. o prietena din texas avea asa un inel pe deget, ne-am imbatat si-am intrat intr-un magazin, care ghici ce, vindea modelul asta de inel, pe care evident mi l-am luat!!
eu mi l-am desenat in cairo, ii spun, iar sotul meu l-a comandat unui argintar. l-am vrut fara pietre, fiindca sotul meu fusese implicat in revolutia din tahrir, unde se arunca la vremea aia cu multe pietre. si-am zis: enough with the stones. may our love make a change!
omg!!!! zice ea.
si eu pozez povestile mainilor amandurora sa ramana si ele marturia unei coincidente fericite in the broken country of every thing works, cum imi place mie sa complimentez egiptul.
ne despartim. o sa ne mai vedem.
e aproape ok sa n am un job stabil.








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De întărit imunitatea spiritului

Mi-a zis tatăl copiilor mei că m-am transformat din scriitor în performer, că m-au câștigat clipa și live-ul și am pierdut răbdarea lirică.  M-am apărat rănită în orgoliul de bloggeriță și am spus că mereu o să scriu. Că un om vocal o să caute mereu căi de transmisie, de conectare, de propagare a mesajului. Are totuși un pic de dreptate în sensul că scrisul invită la tihnă, live-ul se amestecă cu răspunsurile clipei și se mai pierde din coerența intenției. Azi o să încerc să scriu povestea zilei și apoi s-o citesc live, dacă doarme purcelul de Tao și mă lasă să mă desfășor. Experimentalism de carantină să-i zicem. Am făcut ceva activități școlare cu Toma, un homeschooling relaxat, fără presiuni, ca să nu-i imprim stigmatul corvoadei zilelor de luni. Izolarea vine și cu un astfel de lux. Am ieșit apoi în curte și ne-am umplut care cum de câtă primăvară a putut. Mărgăritarul e aproape gata să înflorească,toporașii sunt aproape să predea ștafeta, piersicii explodează de roz, zarz...

E joi cum ar fi luni sau vineri

O luăm de la capăt cu neplanurile, neobiectivele, nedrumurile. Eroii plictiselii noi, cei mai cuminți dintre eroi. Trăim pentru azi așa cum ne spuneau toți yoghinii pentru care nu aveam timp in cealaltă viață. Așa îmi place să-i zic, cealaltă viață. E joi, zi de gunoi. Măcar atât. A înflorit păpădia. Mă umplu de galben, aduc pământului recunoștință. Sună grandios, dar asta e. Ne- am mutat în planul spiritului. Îmi simt lichidele plimbând o durere prin corp. Capul e greu chiar și fără păr. Universul trimite mai mult decât pot să absorb. Închid ochii și respir relaxând toți mușchii. Îmi pup copiii pe unde nu i-am pupat ieri. Pe după ureche, pe nas. Îi pup să mă ierte pentru când am fost aspră cu neastâmpărul lor de copii izolați. Ce de lume n-am mai pupat. E joi, cum ar fi luni sau vineri.  Sâmbătă e ziua mea. Mă gândeam să-mi comand o pijama drăguță, dar mai bine o mini mașină de cusut, să cârpesc aia cu aia, să fac un pic de artă din gioarsele cu imprimeu bogat. Mă duc la ...

poveste cu buburuze și super lună

Încep o serie de povești mici despre viețuitoarele la al căror ritm m-am racordat în izolarea asta complicat de benefică în restricțiile ei. Acum vreo lună vorbeam cu găinile, cu Lăbuș, cu vrăbiuțele. Încet încet m-am orientat către albine, râme, melci, țânțari, gândaci. E o lecție bună atunci când nu poți îmbrățișa oameni. Înveți astfel că tu cu intențiile, convingerile, așteptările, nemulțumirile tale ești doar o părticică din ecosistemul obosit de atâta antropizare, dar care își vede de treabă cu  mecanica fascinantă a firescului. În fine, gata cu pledoaria, că trece super luna plină până termin eu povestea. Se făcea că plantasem busuioc în solar, răsăriseră minunățiile, le transplantasem din tăvițe de răsaduri în ghivece mai mici sau mai mari. Într-o ladă mai mare cu plante aromatice am găsit într-o zi o buburuză pe care am și făcut-o celebră pe Facebook pentru cât de curate și viguroase erau plantele din grija ei. Azi am găsit 2 ghivece cu frunzulițe de busuioc ronțăite d...