Treceți la conținutul principal

viata pe incet inainte

am obosit. cu fiecare zambet imi explodeaza capul.
am plans 2 lacrimi ieri si una azi.
dar prind puteri. am insfacat deja un jobulet flexibil, care sa-mi dea timp de yoga, dar sa ma tina pe langa copii, unde respir cel mai regulat.
mi se pare ca am mai mult timp sa observ jurul, acum ca mintea nu mai are sarcini.
daca as putea sa extrag si deznadejdile care au lovit brusc, m-as bucura de noua libertate, capatata cu ocazia subitei concedieri.
intalnirea care mi-a fost promisa, n-a mai avut loc, semn ca decizia e cat de cat finala.
sunt mandra si nu mai insist.
suna-ma-vor ei cand oi fi din nou puternica, iar pretul meu fi-va altul.
imi invat lectia, ca oricum invatamantul e zona mea de interes.
ma opresc langa o caruta cu fructe de cactus si cer 5.
baiatul le curata de coaja cu spini, cat ma conversez cu o cersetoare. ii dau 5 lire si ei din nesalariul meu. pe fata ei o cheama malak. 
toma, say hi to malak! fac eu pe politicoasa.
malak zambeste aurie.
e grea viata! ii spun mamei ei, azi mai mult ca oricand.
e grea, da ce sa facem? imi spune cersetoarea si ma invita sa nu ma vait, ca se poate si mai rau. si-si piteste cinci lirele sub basma.
le trag in poza. ele se simt magulite.
imi iau fructele de cactus, las si acolo niste bacsis, de parca brusc fara salariu am devenit maica teresa.
in casa, toma isi calareste bicicleta fara pedale, cu maiestrie.
vine spre mine purtand pe ghidoane iepurele cu care doarme noaptea: mami, I have a family.
ma topesc.
iubitu lu mami, this is your family?
yes, my baby.. si mangaie urechile iepurelui tolanit pe ghidon.
sunt impresionata.
incercasem sa-i explic acum vreo 2 saptamani conceptul de familie, cu universul ei de ramificatii.
imi place cum a inteles el deja ca fiecare om vine dintr-o familie, dar e dator sa si-o construiasca pe a lui.
e barbat, manca-l-ar mami de biciclist pe ruta living-dormitor.
ne angrenam intr-o conversatie pe skype cu bunicii de la pucioasa, istoviti si ei de ingrijorare, pentru fata lor puternica, ramasa fara paine.
e hai ca tot eram alergica la gluten. mancam cactus o vreme.
how are you tomica, intreaba mamaia.
fine, i'm 2 and a half! raspunde el pregatit pentru intrebarea 2, care nici nu mai vine, de atata bucurie.
si uite asa impletim vreo ora ingrijorari cu bucurii, romana cu engleza, cactus cu zmeura.
of mai cori, imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta.
ei mami, raspund eu cu vehementa cersetoarei, e bine ca pot sa duc. stiu mai bine cine sunt si meritam o pauza. a venit cam nasol, dar ce sa fac? respir in ea si ma incarc pentru minunile ce vor sa vina daca nu ma dau batuta.
va iubesc!



Comentarii

  1. Draga Cori, mamalutoma,

    te admir si ma emotionezi mai mult decat am cuvinte sa scriu. Nu stiu daca folosesc la ceva gandurile sau cuvintele cuiva necunoscut si foarte de departe...Sper cumva ca se impletesc, ca sa le intareasca, in podurile, funiile, scobiturile in stanca...in fine in toate cele care ne tin in echilibru aici si dau sens zilei, macar de la rasarit pana la apus.

    Te admir foarte mult si cuvintele mele sunt stangace si insuficiente. Stiu, dar nu ma pot abtine...

    Citind din cand in cand postarile pe care le lasi aici, mi se pare ca transpare in cuvinte un fel de sens-mai-inalt care, cred, poate să fie o pavaza impotriva oricarei deznadejdi iremediabile...Sa descrii realitatea inconjuratoare ii atribuie sens si semnificatie (eu cred ca sa ne povestim viata contribuie la asta...la crearea semnificatiei)...Empatizez cred, cu modul acesta de a trece prin zile (care s-ar putea sa nu fie o alegere, ci o inclinatie naturala).

    Ce voiam sa scriu cu asta? :-) Voiam cred, sa te incurajez sa ai incredere in aceasta inclinatie naturala si in acest sens-mai-inalt.

    Postarile de aici sunt singurele informatii pe care le am despre tine...tot ce stiu despre tine:-) Ceea ce as vrea sa stii este ca mi se pare foarte frumoasa, foarte vie, foarte puternică, foarte atasanta, partea din tine pe care o gasesc aici.

    O sa fie bine:-) O sa fii bine:-)

    Cu drag

    colega-de-liceu-care-scrie-rar (dar citeste mai des)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc cu toata inima, cu toata deschiderea, cu toata cautarea. e un semn minunat ca nu sunt niciodata singura. am inceput sa inteleg ca scrisul asta a cam devenit calea mea. mi-e c-o sa ma scriu pana mor. citeste-ma!

      Ștergere
  2. Scrie in continuare ,eu te citesc! Toate gandurile bune si multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S. Sunt din Moreni - Dambovita

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

De întărit imunitatea spiritului

Mi-a zis tatăl copiilor mei că m-am transformat din scriitor în performer, că m-au câștigat clipa și live-ul și am pierdut răbdarea lirică.  M-am apărat rănită în orgoliul de bloggeriță și am spus că mereu o să scriu. Că un om vocal o să caute mereu căi de transmisie, de conectare, de propagare a mesajului. Are totuși un pic de dreptate în sensul că scrisul invită la tihnă, live-ul se amestecă cu răspunsurile clipei și se mai pierde din coerența intenției. Azi o să încerc să scriu povestea zilei și apoi s-o citesc live, dacă doarme purcelul de Tao și mă lasă să mă desfășor. Experimentalism de carantină să-i zicem. Am făcut ceva activități școlare cu Toma, un homeschooling relaxat, fără presiuni, ca să nu-i imprim stigmatul corvoadei zilelor de luni. Izolarea vine și cu un astfel de lux. Am ieșit apoi în curte și ne-am umplut care cum de câtă primăvară a putut. Mărgăritarul e aproape gata să înflorească,toporașii sunt aproape să predea ștafeta, piersicii explodează de roz, zarz...

E joi cum ar fi luni sau vineri

O luăm de la capăt cu neplanurile, neobiectivele, nedrumurile. Eroii plictiselii noi, cei mai cuminți dintre eroi. Trăim pentru azi așa cum ne spuneau toți yoghinii pentru care nu aveam timp in cealaltă viață. Așa îmi place să-i zic, cealaltă viață. E joi, zi de gunoi. Măcar atât. A înflorit păpădia. Mă umplu de galben, aduc pământului recunoștință. Sună grandios, dar asta e. Ne- am mutat în planul spiritului. Îmi simt lichidele plimbând o durere prin corp. Capul e greu chiar și fără păr. Universul trimite mai mult decât pot să absorb. Închid ochii și respir relaxând toți mușchii. Îmi pup copiii pe unde nu i-am pupat ieri. Pe după ureche, pe nas. Îi pup să mă ierte pentru când am fost aspră cu neastâmpărul lor de copii izolați. Ce de lume n-am mai pupat. E joi, cum ar fi luni sau vineri.  Sâmbătă e ziua mea. Mă gândeam să-mi comand o pijama drăguță, dar mai bine o mini mașină de cusut, să cârpesc aia cu aia, să fac un pic de artă din gioarsele cu imprimeu bogat. Mă duc la ...

poveste cu buburuze și super lună

Încep o serie de povești mici despre viețuitoarele la al căror ritm m-am racordat în izolarea asta complicat de benefică în restricțiile ei. Acum vreo lună vorbeam cu găinile, cu Lăbuș, cu vrăbiuțele. Încet încet m-am orientat către albine, râme, melci, țânțari, gândaci. E o lecție bună atunci când nu poți îmbrățișa oameni. Înveți astfel că tu cu intențiile, convingerile, așteptările, nemulțumirile tale ești doar o părticică din ecosistemul obosit de atâta antropizare, dar care își vede de treabă cu  mecanica fascinantă a firescului. În fine, gata cu pledoaria, că trece super luna plină până termin eu povestea. Se făcea că plantasem busuioc în solar, răsăriseră minunățiile, le transplantasem din tăvițe de răsaduri în ghivece mai mici sau mai mari. Într-o ladă mai mare cu plante aromatice am găsit într-o zi o buburuză pe care am și făcut-o celebră pe Facebook pentru cât de curate și viguroase erau plantele din grija ei. Azi am găsit 2 ghivece cu frunzulițe de busuioc ronțăite d...