Treceți la conținutul principal

cu gratitudine inainte

m-am trezit la 5.30 ca sa fac un dus pe bajbaite, sa beau o cafea, sa-i fierb un ou moale lu toma si sa ne punem pe drum mai devreme ca -vorba lu mamaie - randu trecut, sperand sa nu mai pierd in trafic 2 ore din viata.
mi-am propus sa meditez cu fiecare ambuscada in care se opreste timpul in loc. sa citesc atunci cand strada e libera si taxiul goneste. sa ma uit avida la orasul rupt si sa fotografiez pe furis tot ce e de dat mai departe, tot ce misca sufletul. nu e usor, dar nu mi-a promis nimeni luna.
trec pe langa o universitate. studente grabite cu foi in mana, repeta bolnav pentru examenul zilei. cum repetam si eu acum o viata parca, numai ca fara basma pe cap. 
brusc inteleg ca eu nu vreau o educatie din'asta furata, pentru generatiile care vin. nu vreau sa invete nimeni de frica. nu vreau teme pentru acasa. vreau sa vina studentii de drag la examen si cat ar fi sa inteleaga, atat sa se reflecte in rezultatele lor. si ei sa zambeasca mandri sau timizi, in functie de cat stiu ei deja ca merita. cum ar fi? cand ma gandesc cata scoala am pierdut repetand pe dinafara cursuri, carti, dosare, tratate, incercand sa intru pe sub pielea profesorilor prea suparati pentru cat de indolenti trecem prin viata de student. cum dardaiam la usa, cum piteam copiute in maneca si ieseam din sala plina de mine ca nu m-a prins nimeni. of.
am ajuns la destinatie in timp record. nasul imi inghetase, dar inima batea calda.
in agenda abia inceputa, am scris la dorinte pe ianuarie: sa nu plang!
mi-am frecat un nes. femeia de serviciu mi-a zis: se poate mis corina? dati-mi mie ca frec eu.
hai ca am frecat eu destul, pune-mi niste apa, cam 60% in cana asta. 
ia uitati, am pus bine? ooo, super, te pricepi la apa peste nes! 
ha ha.
ha ha.
fac o lista de hituri indoielnice si la 10:00 tin o clasa de dans, intrucat rusoaica pe care ne bazam pentru lectiile de dans modern, are febra. in fine. hai s-o cred si p-asta, ca nu ma doare la nes. 
hop hop.. copiii sunt un pic incurcati, eu ii invit sa se descatuseze. le place. apoi le rog pe profesoare, si pe femeile de la bucatarie sa-si aleaga cate o melodie, chiar si maneleala arabeasca de la ele din cartier, si eu o pun pentru ele, ca sa dam din coapse impreuna.
ele isi fac cruce sau nu, dupe caz, dupe dumnezei.
incepe destrabalarea. se misca solduri, sutienele isi ies din mos si baba.
copiii sunt blocati. nu mai conteaza. cineva trebuie sa le scuture si pe tantiile astea.
sarumana mis corina, hai ca tot vine poimaine craciunul pe stil vechi! dumnezeu te-a trimis.
clar! confirm si mai pun o arabeasca. ce muzica urata, imi zic. dar bucuria lor scrie cartea momentului, iar ce-mi ramane mie sa simt e gratitudine.
nadia le-a cerut parintilor ei breton, ca al lu mis corina. draga de ea. o pup pe breton si ne pozam.
sunt o norocoasa si azi. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De întărit imunitatea spiritului

Mi-a zis tatăl copiilor mei că m-am transformat din scriitor în performer, că m-au câștigat clipa și live-ul și am pierdut răbdarea lirică.  M-am apărat rănită în orgoliul de bloggeriță și am spus că mereu o să scriu. Că un om vocal o să caute mereu căi de transmisie, de conectare, de propagare a mesajului. Are totuși un pic de dreptate în sensul că scrisul invită la tihnă, live-ul se amestecă cu răspunsurile clipei și se mai pierde din coerența intenției. Azi o să încerc să scriu povestea zilei și apoi s-o citesc live, dacă doarme purcelul de Tao și mă lasă să mă desfășor. Experimentalism de carantină să-i zicem. Am făcut ceva activități școlare cu Toma, un homeschooling relaxat, fără presiuni, ca să nu-i imprim stigmatul corvoadei zilelor de luni. Izolarea vine și cu un astfel de lux. Am ieșit apoi în curte și ne-am umplut care cum de câtă primăvară a putut. Mărgăritarul e aproape gata să înflorească,toporașii sunt aproape să predea ștafeta, piersicii explodează de roz, zarz...

E joi cum ar fi luni sau vineri

O luăm de la capăt cu neplanurile, neobiectivele, nedrumurile. Eroii plictiselii noi, cei mai cuminți dintre eroi. Trăim pentru azi așa cum ne spuneau toți yoghinii pentru care nu aveam timp in cealaltă viață. Așa îmi place să-i zic, cealaltă viață. E joi, zi de gunoi. Măcar atât. A înflorit păpădia. Mă umplu de galben, aduc pământului recunoștință. Sună grandios, dar asta e. Ne- am mutat în planul spiritului. Îmi simt lichidele plimbând o durere prin corp. Capul e greu chiar și fără păr. Universul trimite mai mult decât pot să absorb. Închid ochii și respir relaxând toți mușchii. Îmi pup copiii pe unde nu i-am pupat ieri. Pe după ureche, pe nas. Îi pup să mă ierte pentru când am fost aspră cu neastâmpărul lor de copii izolați. Ce de lume n-am mai pupat. E joi, cum ar fi luni sau vineri.  Sâmbătă e ziua mea. Mă gândeam să-mi comand o pijama drăguță, dar mai bine o mini mașină de cusut, să cârpesc aia cu aia, să fac un pic de artă din gioarsele cu imprimeu bogat. Mă duc la ...

poveste cu buburuze și super lună

Încep o serie de povești mici despre viețuitoarele la al căror ritm m-am racordat în izolarea asta complicat de benefică în restricțiile ei. Acum vreo lună vorbeam cu găinile, cu Lăbuș, cu vrăbiuțele. Încet încet m-am orientat către albine, râme, melci, țânțari, gândaci. E o lecție bună atunci când nu poți îmbrățișa oameni. Înveți astfel că tu cu intențiile, convingerile, așteptările, nemulțumirile tale ești doar o părticică din ecosistemul obosit de atâta antropizare, dar care își vede de treabă cu  mecanica fascinantă a firescului. În fine, gata cu pledoaria, că trece super luna plină până termin eu povestea. Se făcea că plantasem busuioc în solar, răsăriseră minunățiile, le transplantasem din tăvițe de răsaduri în ghivece mai mici sau mai mari. Într-o ladă mai mare cu plante aromatice am găsit într-o zi o buburuză pe care am și făcut-o celebră pe Facebook pentru cât de curate și viguroase erau plantele din grija ei. Azi am găsit 2 ghivece cu frunzulițe de busuioc ronțăite d...