marți, 2 august 2016

pe nervii mei, daca te mint!

ne uitam obositi, fiecare in ecranul lui, copil sorbind niste filmulete de arta reciclabila, iar eu scotocind raspunsuri prin articolele de inteligenta emotionala.
pisoiul pe care il gazduim pentru 2 saptamani, ne da tarcoale pe la frunti, iar eu spun ferma: nu! da-te bai max jos din pat, ca tu mai lipseai!
doar n-am trimis barbatu la ma-sa, ca sa te tolanesti tu la el pe perna. hai te rog io! si el se decupeaza: bine ma bine!
toma e nemultumit. vrea alt filmulet si alt filmulet. il avertizez ca e ultimul.
el inchide laptopul de nervi, semn ca nu eu fac regulile serii. poate ca sunt mis corina cat e ziua de lunga, dar seara, poate si el sa fie mister toma, daca trebuie.
zbang, plange laptopul sub furie.
tac.
si sa stii ca nu ma mai uit la nimic! si nu mai dorm cu tine in pat. si sa nu ma pupi ca nu vreau. si ma duc la mine pe saltea sa plang.
tac.
plange in perna. apoi se ridica. si maine nu mai merg la gradinita. si tu si tati puteti sa plecati de acasa, iar eu raman aici. si ies si din camera acum, daca vreau, merg sa plang pe canapea.
du-te sa vezi ce face max, sugerez eu!
unde?
la baie, cred.
l-am gasit. se uita la mine.
cred ca s-a speriat ca ai strigat. vrei niste apa?
da, vreau.
ma uit la nervii lui, nervii mei. asa urla si ego -ul meu cand vrea sa planga si sa loveasca, sa dea si sa primeasca. copilul asta pachet de nervi, e cea mai buna promotie a raftului inimii mele.
imi pare rau ca am strigat, isi sughite el o jumatate de lacrima.
si mie imi pare rau ca te-ai suparat.
il imbratisez si mor. el se lasa moale la mine in brate. cum sa mor? cum sa-l las? pentru el, n-o sa mor niciodata.
venim in pat.
a uitat ca mi-a promis ca nu mai doarme cu mine.
se scuza iar ca a strigat.
il pup si-i spun ca nu vreau sa adoarma suparat. iar el imi pupa palma, da, mi-o pupa.
am invatat azi cine sunt cand ma enervez.
si poate a invatat si toma ca nervii nu duc la mai bine. l-am lasat sa-i consume, ca-ntr-o oglinda vie, de care sufletul nu se teme. unii ranesc fugind la nervi, iar altii ranesc stand. daca ai gasit calea de mijloc, toma, esti salvat, pe nervii mei, daca te mint.

Un comentariu: