Treceți la conținutul principal

corina d'arc

un copil de 2 ani zgarie in fiecare zi cate 2-3 colegi de grupa. nu de suparare, ci asa, de plictiseala.
azi i-a jupuit pielea din jurul ochiului unui copil care nici n-a avut timp sa planga. atat de repede s-a petrecut totul.
am spalat vatamatul cu apa rece, ma pregatesc sa-i abordez parintii.
pe naravas l-am directionat catre o grupa mai mare, unde nu indrazneste sa atace, necunoscandu-le inca slabiciunile. si il tin ocupat, cu zeci de puzzle-uri pe care le termina pe nerasuflate.
copilul asta nu stie sa-si gaseasca singur linistea. lui ii place cu mintea stimulata in permanenta, iar cand se plictiseste, musca sau zgarie copii care nu i-au facut nimic, ca si cand le-ar fura linistea, fiindca el nu stie cum sa-si procure singur liniste.
a adormit cu capul pe puzzle cand mintea i-a obosit in sfarsit.
l-am rezolvat. mai ramane sa vad cum prezint cazul zgarieturii, parintilor vatamatului.
in birou intra urland o gagicuta de 8 ani, care a dat peste pistolul de lipit si si-a parlit bine un buric de deget.
dau ceata de martori afara din birou, ii ordon arsei sa se opreasca din plans. o intreb ce cauta la pistolul de lipit fara un adult prin preajma, imi explica ce avea de gand sa faca.
o duc la bucatarie, sparg un ou, ii inmoi degetul in albus si o vad cum se elibereaza de durere. ii arat arsura mea de acum 32 de ani si ii spun ca a ei o sa treaca mai repede si n-o sa lase semne.
o pun sa-mi promita ca nu se mai apropie de pistolul de lipit fara un adult langa ea si o trimit in gradina cu degetul in castronul cu albus.
duc copiii sa alerge 10 minute in gradina si stau cu ei in cele 43 de grade, cat dau ei 5 ture.
pe musulmancele care postesc le-am trimis in clasa, la aer conditionat.
mis corina, de ce nu stam numai in clasa pe caldurile astea? ma intreaba ele mieroase.
fiindca aerul conditionat e o minciuna si fiindca niste zeci de copii isi scot ochii daca sunt tinuti cate 8 ore intre 4 pereti.
vara asta nu v-am adus-o eu din romania. nici ramadanul. nu stam sa negociem astea 10 minute de gradina.
dar nici parintii nu isi vor copiii afara pe caldurile astea!
o sa le spun si lor aceeasi poveste, sau poate au citit ei in carti de parenting ca zilele complet petrecute in aer conditionat sunt cele mai castigate zile ale copilariei.
voi mergeti sus si pregatiti 20 de paharele cu apa, pentru cand se vor intoarce atletii mei de la cursa.
ma tatuez cu o stampila pe care scrie lovely si ma dau mare la femeile de serviciu.
mis corina, niste paste cu vinete mancati?
mananc, sigur ca da, si zic si sarumana pentru masa.
cum cum: surumuna putru masa?
bravo, ia uite ce te pricepi. inseamna ca eu pup mana cui mi-a pregatit de mancare.
ah, ce dragut!
da, vezi? asa suntem noi romanii, niste recunoscatori.
o mama sictirita imi trimite pe whatsup pozele cu picioarele copilului ei, inacceptabil de murdare, dupa o zi de gradinita.
ii scriu ca incaltarile de guma, date fiind transpiratia si praful, duc la asfel de rezultate, deloc ingrijoratoare. o invit sa stea relaxata si-i reproduc o reclama, tot romaneasca: murdarirea e de bine.
ii spun ca si tricoul murdar de la pictura e semn de creativitate.
ea nu-mi mai scrie nimic.
ma simt ca pe front. corina d'arc.
intru in clasa cu atletii medaliati.
bem apa, apoi sting luminile si meditam jumatate de minut cu ochii inchisi si tinandu-ne de maini.
probabil ca ziua are sa se treaca la bune.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De întărit imunitatea spiritului

Mi-a zis tatăl copiilor mei că m-am transformat din scriitor în performer, că m-au câștigat clipa și live-ul și am pierdut răbdarea lirică.  M-am apărat rănită în orgoliul de bloggeriță și am spus că mereu o să scriu. Că un om vocal o să caute mereu căi de transmisie, de conectare, de propagare a mesajului. Are totuși un pic de dreptate în sensul că scrisul invită la tihnă, live-ul se amestecă cu răspunsurile clipei și se mai pierde din coerența intenției. Azi o să încerc să scriu povestea zilei și apoi s-o citesc live, dacă doarme purcelul de Tao și mă lasă să mă desfășor. Experimentalism de carantină să-i zicem. Am făcut ceva activități școlare cu Toma, un homeschooling relaxat, fără presiuni, ca să nu-i imprim stigmatul corvoadei zilelor de luni. Izolarea vine și cu un astfel de lux. Am ieșit apoi în curte și ne-am umplut care cum de câtă primăvară a putut. Mărgăritarul e aproape gata să înflorească,toporașii sunt aproape să predea ștafeta, piersicii explodează de roz, zarzărul

E joi cum ar fi luni sau vineri

O luăm de la capăt cu neplanurile, neobiectivele, nedrumurile. Eroii plictiselii noi, cei mai cuminți dintre eroi. Trăim pentru azi așa cum ne spuneau toți yoghinii pentru care nu aveam timp in cealaltă viață. Așa îmi place să-i zic, cealaltă viață. E joi, zi de gunoi. Măcar atât. A înflorit păpădia. Mă umplu de galben, aduc pământului recunoștință. Sună grandios, dar asta e. Ne- am mutat în planul spiritului. Îmi simt lichidele plimbând o durere prin corp. Capul e greu chiar și fără păr. Universul trimite mai mult decât pot să absorb. Închid ochii și respir relaxând toți mușchii. Îmi pup copiii pe unde nu i-am pupat ieri. Pe după ureche, pe nas. Îi pup să mă ierte pentru când am fost aspră cu neastâmpărul lor de copii izolați. Ce de lume n-am mai pupat. E joi, cum ar fi luni sau vineri.  Sâmbătă e ziua mea. Mă gândeam să-mi comand o pijama drăguță, dar mai bine o mini mașină de cusut, să cârpesc aia cu aia, să fac un pic de artă din gioarsele cu imprimeu bogat. Mă duc la bebe

nedaruri, nelacrimi, necuvinte

toma, mi-e dor de mamaia si tataia de la pucioasa, a oftat tatalutoma aseara. toma a adaugat; mie imi e si mai dor. de unde stii tu cat de mare e dorul meu? pai tu nu incapi in leaganul lu tataia, organizeaza toma emotiile cu precizie in classorul inimii. aoleu baieti, maine e ziua lu tataie. hai sa ne strecuram intr-un filmulet si sa-i cantam cu intonatie. aoleu si tot maine vine mos nicolae. adicaa, ar fi venit. care mos? oof, nicolae toma, e un mos care vine in romania si aduce niste surprize in ghete. si uite cum esti pui de roman si tu, meritai acolo o maslina ceva. tatalutoma se scuza abil: oof, mereu imi amintesti prea tarziu. la fel cum ai facut cu martisorul. de unde sa stiu eu delicatesele astea? n-am timp de procese de constiinta. imi intorc practicalitatea pe toate partile si conchid: poate peste noapte mos nicolae, dupa ce va fi terminat cu copiii din romania, vine si la noi sa ia orezul cu lapte din frigider si sa-l puna frumos cu caserola cu tot la tine in ghet