Treceți la conținutul principal

cu cinste si consideratie, mamalutoma!

cred ca blogurile ar trebui sa fie despre emotii sau n-ar trebui sa fie deloc.
am inteles de timpuriu ca marketizarea blogului nu e tocmai ceea ce-mi doresc de la viata. nu vreau ca povestile mele sa pice pe furis sub ochii nimanui. vreau sa mearga din om miscat in om miscat, din gand in gand, din inima in inima. vreau sa adun ca-ntr-o imbratisare larga dar stransa, oameni, nu clickuri. 
viziunea asta a ramanerii intr-un anonimat cinstit ma ajuta sa pastrez nivelul autenticitatii scriiturii. si cand ma mananca pielea peste zi din nevoie de scris, din nevoie de aruncat randuri in univers pentru cateva maini de oameni care stiu ca rezoneaza cu trairile mele, imi e clar ca fac ce trebuie. 
si poate ca intr-o zi toate postarile de aici se vor reuni intr-o carte calda, dintr-o nevoie la fel de sincera, organica de a da pagina.
e inca devreme..

ii spuneam ieri-alaltaieri lu toma ca viata e grea pentru toata lumea. unii se fac ca nu le pasa, altii se mint cumparand fericire, altii se vaita c-a trecut pe langa ei si i-a gasit zacand. unii fiindca e prea greu, triseaza din reflex, din slabiciune. altii insa tomica, iau greul in piept senini, si cred ca tu esti dintr-un astfel de  aluat plamadit.

am tot razbit si eu trisand in rastimpuri pana ce viata m-a intamplat in fata lu tatalutoma. mi-a zis ca par unsa cu de toate, iar daca sunt si onesta - si el crede ca sunt - atunci a dat peste femeia perfecta si si-o trage la subrat pentru vesnicie.
na ca m-a provocat. imi placeau vorbele astea mari. se juca cu ele relaxat si m-a intrigat, pana intr-acolo incat n-am mai stiut sa raspund jocului decat cu onestitate.
se descurca multe ite cand alegi sa joci cinstit cu toata lumea. pare greu, dar dormi mai bine noaptea. si apoi cand eforturile astea se varsa in minunea de toma, mi se scrie un altfel de sens, o verticalitate noua.

in fine, am deschis paranteza asta cu cinstea, ca sa ajung la sfatul pe care tatalutoma mi l-a dat cand m-am apucat de blog: scrie pentru tine, pentru oameni, nu pentru bani.

curg din tine niste metafore cu o viteza cu care nu multi oameni sunt haraziti, esti o scriitoare. nu reclamele unor site-uri te vor face mai buna, nu in lumina lor trebuie sa stralucesti.
nu cu banii aia ne vom cumpara noi fericirea. toma s-a nascut sa fie scris lumii, nu ca sa avem din ce sa-i luam scutece, ci fiindca minunile trebuie sa fie scrise.


Comentarii

  1. Buna ziua, Corina, pentru ca scrii despre oameni miscati care iti citesc randurile, trebuie sa dau si eu inapoi un semn, un gand, asadar acum, in acest context, stiu ca emotiile pe care le traim ca mame, ca oameni, in ciuda usurintei cu care se intampla, aduc atingerile cele mai profunde in umilele noastre existente, ceea ce ne indreptateste sa le aratam deschise lumii.

    Toma este el insusi o minune, cum este si scrierea despre el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc de semn. iubesc inchiderile astea de cerc din loc in loc

      Ștergere
    2. E incredibil pentru mine sa vad cum oamenii care par sa semene se intalnesc, chiar si virtual. Pentru mine, doar un cititor incantat, e minunat sa vad ca voi doua e posibil sa va cunoasteti pentru ca blogurile voastre sunt cele mai atingatoare de suflet din ce am citit de la niste mame.
      Si va multumesc ca va aratati lumii bucati de suflet atat de frumos scrise.

      Ștergere
  2. ciudat, la mine e inca 15 octombrie 2013, 22:09

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

De întărit imunitatea spiritului

Mi-a zis tatăl copiilor mei că m-am transformat din scriitor în performer, că m-au câștigat clipa și live-ul și am pierdut răbdarea lirică.  M-am apărat rănită în orgoliul de bloggeriță și am spus că mereu o să scriu. Că un om vocal o să caute mereu căi de transmisie, de conectare, de propagare a mesajului. Are totuși un pic de dreptate în sensul că scrisul invită la tihnă, live-ul se amestecă cu răspunsurile clipei și se mai pierde din coerența intenției. Azi o să încerc să scriu povestea zilei și apoi s-o citesc live, dacă doarme purcelul de Tao și mă lasă să mă desfășor. Experimentalism de carantină să-i zicem. Am făcut ceva activități școlare cu Toma, un homeschooling relaxat, fără presiuni, ca să nu-i imprim stigmatul corvoadei zilelor de luni. Izolarea vine și cu un astfel de lux. Am ieșit apoi în curte și ne-am umplut care cum de câtă primăvară a putut. Mărgăritarul e aproape gata să înflorească,toporașii sunt aproape să predea ștafeta, piersicii explodează de roz, zarz...

E joi cum ar fi luni sau vineri

O luăm de la capăt cu neplanurile, neobiectivele, nedrumurile. Eroii plictiselii noi, cei mai cuminți dintre eroi. Trăim pentru azi așa cum ne spuneau toți yoghinii pentru care nu aveam timp in cealaltă viață. Așa îmi place să-i zic, cealaltă viață. E joi, zi de gunoi. Măcar atât. A înflorit păpădia. Mă umplu de galben, aduc pământului recunoștință. Sună grandios, dar asta e. Ne- am mutat în planul spiritului. Îmi simt lichidele plimbând o durere prin corp. Capul e greu chiar și fără păr. Universul trimite mai mult decât pot să absorb. Închid ochii și respir relaxând toți mușchii. Îmi pup copiii pe unde nu i-am pupat ieri. Pe după ureche, pe nas. Îi pup să mă ierte pentru când am fost aspră cu neastâmpărul lor de copii izolați. Ce de lume n-am mai pupat. E joi, cum ar fi luni sau vineri.  Sâmbătă e ziua mea. Mă gândeam să-mi comand o pijama drăguță, dar mai bine o mini mașină de cusut, să cârpesc aia cu aia, să fac un pic de artă din gioarsele cu imprimeu bogat. Mă duc la ...

poveste cu buburuze și super lună

Încep o serie de povești mici despre viețuitoarele la al căror ritm m-am racordat în izolarea asta complicat de benefică în restricțiile ei. Acum vreo lună vorbeam cu găinile, cu Lăbuș, cu vrăbiuțele. Încet încet m-am orientat către albine, râme, melci, țânțari, gândaci. E o lecție bună atunci când nu poți îmbrățișa oameni. Înveți astfel că tu cu intențiile, convingerile, așteptările, nemulțumirile tale ești doar o părticică din ecosistemul obosit de atâta antropizare, dar care își vede de treabă cu  mecanica fascinantă a firescului. În fine, gata cu pledoaria, că trece super luna plină până termin eu povestea. Se făcea că plantasem busuioc în solar, răsăriseră minunățiile, le transplantasem din tăvițe de răsaduri în ghivece mai mici sau mai mari. Într-o ladă mai mare cu plante aromatice am găsit într-o zi o buburuză pe care am și făcut-o celebră pe Facebook pentru cât de curate și viguroase erau plantele din grija ei. Azi am găsit 2 ghivece cu frunzulițe de busuioc ronțăite d...