Treceți la conținutul principal

no matter how no matter where we call it home if love is there!

am locuit in viata asta in vreo 15 case. cutii, vorba lu taica-mio. iesim dintr-o cutie-casa, intram intr-o cutie-masina, ca sa mergem catre o cutie-job, de unde la sfarsit de zi plecam spre cutia initiala, daca nu cumva ne oprim la vreo cutie-magazin, sa luam una alta.
incet incet, cu fiecare mutare, am invatat lectia debarasarii, lectia entuziasmului care vine cu fiecare cutie noua, lectia neplansului pentru cutia veche.
imi place dansul asta al nevoilor primare, al zonei de confort. cu 3 case in urma imi doream liniste, cu 2 case in urma imi doream fereastra generoasa la bucatarie si balcon cu vedere la verde, cu o casa in urma imi doream sa locuim in orice conditii, numai sa merg pe jos la job, sa scap de infernul traficului.
acum imi doresc apa calda. glumesc un pic, dar nu mult.
ne mutam intr-o casa la etajul 8 din 8, cu acces la acoperis. ventilatoare in tavan, ca-n pacientul englez. bucataria are masina de spalat vase, doamne miluieste doamne miluieste doamne miluieste.
merge dusul la baie, nu ca merge, ploua des, ca-n romania. o sa plang sub dus de fericire. o sa ma irig pana or sa-mi creasca petale la subrat. 
doamne si-are casa asta noua la canapele si la paturi, ca sa tot vina bunicii de la pucioasa sa stea trantiti sa-si traga sufletul dupa ce i-oi alerga iar in jurul piramidelor.
pe acoperis si-a planificat tatalutoma gradinaritul si gratarele. deci iarna asta o petrecem pe acoperis. 
e cam departe de scoala, la 10 min de taxi, dar nu le poti avea pe toate in viata. 
am invatat in timp sa traiesc visele pe bucatele. le inchid frumos, deschid altele noi. ma mai intorc, mai visez ce mai gasesc nevisat sau nu ma mai intorc daca m-am trezit.
casa asta noua are cam de toate. prin urmare din casa veche nu prea luam nimic cu noi.
2 saci de haine, 2 saci de carti, juma de sac de jucarii, 3 cratite, 2 pahare a cate un picior, neaaparat! doamne, primul vin pe acoperis! prima cioclit cheic.
imi iau si masina de spalat rufe in carca. o iubesc ce-i drept, nu mi-a gresit cu nimic. let go let go, da nici chiar asa fara discernamant.
am agonisit ceva incropeli denumite de literatura de specialitate - mobilier. le vom dona probabil unor nevoiasi, asa cum le-am primit si noi, cu vreo 2 case in urma. si tot nevoiasilor le-oi da un sac de haine si unul cu jucarii pe care toma le-a semi uzat fizic si supra uzat moral.
imi place jocul asta cu datul si primitul. ne mai instraineaza de dragostea bolnava fata de obiecte, ne invita la recunostinta, la compasiune, la fel de fel de sentimente pe care consumismul le omoara cu premeditare.
iau in casa noua picturile lui toma. scrijelelile lui cu sens. daca nu cumva le-oi imparti si pe-astea drept suvenir portarului, vanzatoarei de legume si cui ne-o mai fi zambit in ultimele 6 luni. sa tot picteze toma milioane de vise noi, ca el cu fiecare casa, mai prinde niste aripi.
mopul nu-l mai iau, ca si-asa il foloseam rar.
pernele, numa 2, ce atata somn?
presuri 3, da inchegate.
si uite asa ne facem iar gata de viata noua. pana cand? pana n-o mai rodi acoperisul verde viu din visul lu tatalutoma.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De întărit imunitatea spiritului

Mi-a zis tatăl copiilor mei că m-am transformat din scriitor în performer, că m-au câștigat clipa și live-ul și am pierdut răbdarea lirică.  M-am apărat rănită în orgoliul de bloggeriță și am spus că mereu o să scriu. Că un om vocal o să caute mereu căi de transmisie, de conectare, de propagare a mesajului. Are totuși un pic de dreptate în sensul că scrisul invită la tihnă, live-ul se amestecă cu răspunsurile clipei și se mai pierde din coerența intenției. Azi o să încerc să scriu povestea zilei și apoi s-o citesc live, dacă doarme purcelul de Tao și mă lasă să mă desfășor. Experimentalism de carantină să-i zicem. Am făcut ceva activități școlare cu Toma, un homeschooling relaxat, fără presiuni, ca să nu-i imprim stigmatul corvoadei zilelor de luni. Izolarea vine și cu un astfel de lux. Am ieșit apoi în curte și ne-am umplut care cum de câtă primăvară a putut. Mărgăritarul e aproape gata să înflorească,toporașii sunt aproape să predea ștafeta, piersicii explodează de roz, zarzărul

E joi cum ar fi luni sau vineri

O luăm de la capăt cu neplanurile, neobiectivele, nedrumurile. Eroii plictiselii noi, cei mai cuminți dintre eroi. Trăim pentru azi așa cum ne spuneau toți yoghinii pentru care nu aveam timp in cealaltă viață. Așa îmi place să-i zic, cealaltă viață. E joi, zi de gunoi. Măcar atât. A înflorit păpădia. Mă umplu de galben, aduc pământului recunoștință. Sună grandios, dar asta e. Ne- am mutat în planul spiritului. Îmi simt lichidele plimbând o durere prin corp. Capul e greu chiar și fără păr. Universul trimite mai mult decât pot să absorb. Închid ochii și respir relaxând toți mușchii. Îmi pup copiii pe unde nu i-am pupat ieri. Pe după ureche, pe nas. Îi pup să mă ierte pentru când am fost aspră cu neastâmpărul lor de copii izolați. Ce de lume n-am mai pupat. E joi, cum ar fi luni sau vineri.  Sâmbătă e ziua mea. Mă gândeam să-mi comand o pijama drăguță, dar mai bine o mini mașină de cusut, să cârpesc aia cu aia, să fac un pic de artă din gioarsele cu imprimeu bogat. Mă duc la bebe

nedaruri, nelacrimi, necuvinte

toma, mi-e dor de mamaia si tataia de la pucioasa, a oftat tatalutoma aseara. toma a adaugat; mie imi e si mai dor. de unde stii tu cat de mare e dorul meu? pai tu nu incapi in leaganul lu tataia, organizeaza toma emotiile cu precizie in classorul inimii. aoleu baieti, maine e ziua lu tataie. hai sa ne strecuram intr-un filmulet si sa-i cantam cu intonatie. aoleu si tot maine vine mos nicolae. adicaa, ar fi venit. care mos? oof, nicolae toma, e un mos care vine in romania si aduce niste surprize in ghete. si uite cum esti pui de roman si tu, meritai acolo o maslina ceva. tatalutoma se scuza abil: oof, mereu imi amintesti prea tarziu. la fel cum ai facut cu martisorul. de unde sa stiu eu delicatesele astea? n-am timp de procese de constiinta. imi intorc practicalitatea pe toate partile si conchid: poate peste noapte mos nicolae, dupa ce va fi terminat cu copiii din romania, vine si la noi sa ia orezul cu lapte din frigider si sa-l puna frumos cu caserola cu tot la tine in ghet